mandag 30. november 2009

En liten Guatemalahistorie

For tiden er jeg trygt plassert med begge beina godt plantet på norsk jord. Men som gammel Guatemalafarer er jeg så heldig å til en hver tid ha nære eller mindre nære venner i det forgjettede land. Og innimelllom sender de historier til meg fra andre siden av Atlanteren. Ikke alle blir publisert her. Men siden denne bloggen heter guateguateguate til fornavn har jeg vel et visst ansvar for å bringe slike historier videre (denne gangen med Mariannes ord):

I et forsøk på å sette smil på munnen deres kommer en liten historie fra torsdag 27.11, Congreso de la República i Gutemala By (og så veldig veldig gjerne man skulle vært flue på veggen denne dagen)

Det var åpen samling i kongressen, og de folkevalgte er i intense dskusjoner om (og kanskje helst mot) budsjettet for 2010 og presidentens forsøk på å øke noen skatter (huff disse sosialistiske forsøkene som Colom driver med....:P) Politiet var som vanlig i flertall utenfor bygningen, den åpenbare årsaken var nok alle demonstrasjonen som har vært de siste dagene og ukene og månedene.
Dagens første overraskelse var bombetrusselen! Politi og spesialstyrker styrter inn for å finne ut at det er ingen større fare på gang. Få minutter etterpå opplever guatemala en ganske kraftig rystning (på grensen til å være et ordentlig jordskjelv), og alle folkevalgte og funskjonærer styrter ut i evakueringsforsøket. Vel ute av bygningen oppdages det at den kjære kongress-presidenten sitter alene igjen inne grunnet sitt brukne ben :)
Så til dagens høydepunkt, like etter at alle var vel installert inne i bygningen igjen, kommer politistyrkene inn for andre gang og uttaler at de har arrestordre på en av de folkevalgte. Hele 10 representanter bryter ut i vill panikk og prøver seg på ulike stuntforsøk for å unngå arrest.

Avisenes store historie dagen etter var om en ved navn Meyer. Etter å ha latt som han besvimte, ble han båret inn på kvinnedoen og der forble han i skjul en god stund, etterhvert kom det en ambulanse til åstedet (grunnet han fatale besvimelse og "helsesituasjon"). Meyer flyktet ut i nevnte ambulanse og ble ført til ett hemmelig skjulested og der ble han...

...helt til han fikk forsikret seg om at det ikke var han politiet var ute etter i det hele tatt :)
(så kan man bare begynne å lure på hvem som kommer til å få arrestorden mot seg neste gang!)


Min kommentar er bare:
Kostelig. Innimellom skulle man jo ønske det var litt mer Texas her hjemme også. Hverdagen i gamle Norge virker jo rent ut sagt kjedelig i sammenligning. Go Guate!

2 kommentarer:

Maria Philippa sa...

Ja, go Guate! Guateguateguate!!!

Anonym sa...

Herlig.